ΝΑΥΠΛΙΟ-ΜΠΟΥΡΤΖΙ-ΑΡΓΟΣ

Ναύπλιο

Το Ναυπλιο βρίσκεται 17χλμ έξω από την Κάντια. Αν επιλέξετε μια επίσκεψη στο Ναύπλιο είναι η πόλη που θα ήθελες να μείνεις για πάντα. Ήρεμη με έντονη ζωή, παραθαλάσσια με ψηλούς λόφους, σύγχρονη με τεράστια ιστορία, όμορφη.. σαν καμία άλλη! εκεί οι επιλογές είναι αμέτρητες: από την Εθνική Πινακοθήκη και το Πολεμικό Μουσείο, μέχρι το Φρούριο του Παλαμηδίου και το Μπούρτζι.

Μπούρτζι

Ούτε 5′ βαρκάδα δεν χωρίζει το Ναύπλιο από το σήμα κατατεθέν του Μπούρτζι με το καραβάκι…
Αναχωρεί σχεδόν κάθε ώρα -αν έχει κόσμο- για τη νησίδα, όπου θα έχετε 20′ να περιηγηθείτε…Το καλοκαίρι μπορείτε να πετύχετε μουσικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο ενετικό κάστρο. Μη χάσετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε!

Άργος

Το Άργος είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Αργολίδας με πληθυσμό περίπου 24.500 κατοίκους. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Ναύπλιο και την αρχαία Τίρυνθα. Είναι μια σύγχρονη πόλη, που αναπτύσσεται πολύπλευρα και με δυναμισμό, με έντονη εμπορική, βιομηχανική και αγροτική δραστηριότητα. Περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Άργους βρίσκεται το χωριό Κεφαλάρι, με λίγους παραπάνω από 600 κατοίκους. Αξίζει να το επισκεφθεί κανείς, όχι μόνο γιατί έχει διατηρήσει τον γοητευτικό παραδοσιακό ελληνικό χαρακτήρα του, αλλά και για τα δύο μοναδικά αξιοθέατα που βρίσκονται εκεί.