ΤΟΛΟ-ΔΡΕΠΑΝΟ-ΒΙΒΑΡΙ-ΑΣΙΝΗ-ΚΑΝΤΙΑ-ΙΡΙΑ

Toλο

To Toλό βρισκεται 11χλμ από την κάντια και είναι αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη. Στην παραλία προσφέρονται σχεδόν όλα τα θαλάσσια σπορ, καθώς και ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια παιδική χαρά.

Οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, προσφέρουν ντόπια θαλασσινά και παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα. Επίσης εστιατόρια και από άλλες Διεθνείς κουζίνες και ντόπιες ψησταριές υπάρχουν σε αφθονία. Για τους νεότερους, η νυχτερινή ζωή θα τους ενθουσιάσει. Μπαράκια και Disco προσφέρουν διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Δρέπανο

Το Δρέπανο είναι ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό μόνο 7χλμ απο την Καντια, που συνδυάζει τις καταπράσινες εκτάσεις των μανταρινιών με την καταγάλανη παραλία της Πλάκας. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός είναι χτισμένος στο πίσω μέρος του μικρού λόφου Μύλος (Άγιος Νικόλαος) με θέα την ανοιχτή θάλασσα.Το χαρακτηριστικό αυτού του χωριού είναι ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν χτιστεί πάνω σε βραχώδες έδαφος και πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Τα στενά και τα ανηφορικά σοκάκια του Δρεπάνου θυμίζουν νησί.

Βιβάρι

Το Βιβάρι βρίσκεται 4,8 χλμ από την Κάντια. Η ακτή εχει μήκος μόνο 70 μέτρα και συνδυάζει αμμώδη παραλία και κρυστάλλινα νερά. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, που εκτείνεται παράλληλα με το δρόμο, που χαρακτηρίζεται από συνεχόμενους κολπίσκους με αμμώδη βυθό και φυσιολογική βάθος. Διαθέτει καφέ-μπαρ, εστιατόρια, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους και δωρεάν στάθμευση. Αναγνωρίστηκε ως ακτή κολύμβησης το 1990.

Ασίνη

Η Ασίνη, “παραδοσιακό αρχοντοχώρι” απέχει μόνο 10χλμ από την Κάντια και έχει περίπου 1.280 κατοίκους. Οι κατοικίες της Ασίνης είναι παραδοσιακά χτισμένες ανάμεσα σε πλούσιους πορτοκαλεώνες, ελαιώνες και μεγάλες εκτάσεις με μανταρίνια, κηπευτικά και δημητριακά.

Ο επισκέπτης στην Ασίνη νιώθει το άρωμα του Αργολικού κάμπου φημισμένου για τα εσπεριδοειδή του και σε συνδυασμό με το θαλασσινό αέρα που έρχεται απο την παραλία της Αρχάιας Ασίνης ή Παραλία Καστράκι, (περίπου 1 χλμ. απόσταση), δημιουργώντας έτσι μια αίσθηση ψυχικής δύναμης και ευεξίας.

Kαντια

Η Κάντια είναι ένα όμορφο, μικρό χωριό με περίπου 250 κατοίκους. Βρίσκεται ΝΑ του Ναυπλίου και είναι κτισμένο δίπλα στην ακτή της θάλασσας. Α παραλία της ειναι πλέον από τις πιο ιδιαίτερες της Αργολίδας. ΄Εχει πεντακάθαρα νερά, με σκούρο βότσαλο και άμμο και στις ακτές της υπάρχουν αλμυρίκια πάνω στα οποία έχουν δέσει αιώρες. Διαθέτει ομπρέλες και καφέ-μπαρ. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν γραφικές ταβέρνες όπου οι παραθεριστές απολαμβάνουν φρέσκο ψάρι , αλλά και μπαράκια λίγα μέτρα από το σημείο που σκάει το κύμα, τα οποία υπόσχονται ξένοιαστες και όμορφες βραδιές.

Ιρια

Τα Ίρια είναι ένα μικρό παραλιακό χωριό χτισμένο στις ακτές του Αργολικού κόλπου, μολις 8 χλμ από την Κάντια και ανήκει στο Δήμο Ναυπλιέων.

Ο οικισμός των Ιρίων χωρίζεται στο “Πάνω Χωριό Ιρίων” με τα όμορφα σπιτάκια και στην “Παραλία Ιρίων” με το μικρό γραφικό λιμανάκι με τις αρκετές ταβέρνες όπου είναι και το ποιό γνωστό του σημείο απο όπου ξεκινάνε ψαρόβαρκες καθημερινά δίνοντάς μας τη δυνατότητα να απολαύσουμε παραδοσιακές συνταγές και φρέσκο ψάρι.